Open dag 2022

Open Dag 2022

Vrijdag 7 oktober 2022 bestaat Uitvaartverzorging Nanninga 25 jaar.
Een maand later is het 10 jaar geleden dat het uitvaartcentrum aan de Hortensiastraat officieel is geopend.

“Een mijlpaal waar wij bij stilstaan met een jubileumboekje dat op dinsdag 27 september huis aan huis in Weststellingwerf wordt verspreid”, aldus Laurita Nanninga, dochter van oprichtster Gea Nanninga. “Dit jubileumboekje is een bewaarboekje waarin wij iets over onszelf vertellen, maar ook vooral een boekje waarin wij iets vertellen over rouw, verdriet, afscheid en troost en hoe u daarmee om kan gaan. Daarnaast treft u in dit boekje praktische informatie aan over wat er komt kijken bij een uitvaart. Wij hopen met dit bewaarboekje een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken van de dood en alles daaromheen.”
Ook staat het gehele team van uitvaartverzorging Nanninga stil bij het jubileumjaar. Op zaterdag 8 oktober organiseren zij een open dag in het uitvaartcentrum gelegen naast de Algemene Begraafplaats van Wolvega, die om 10.00 uur officieel geopend wordt. Er wordt een interessante  wandeling georganiseerd op de Algemene Begraafplaats. In de ochtend en in de middag is er een lezing over “Rouw door de tijd heen” verzorgd door Marinus van den Berg. Marinus van den Berg is pastor/geestelijk verzorger met emeritaat en heeft veel mensen begeleid op het gebeid van sterven, verlies en ziekte. Hij heeft tientallen boeken geschreven over afscheid, rouw, verlies en zorg. De lezing en de wandeling wordt afgewisseld met een informatiemarkt en muziek in het uitvaartcentrum. Ook aan kinderen wordt gedacht. Zij kunnen meedoen aan een speurtocht. “Als het gaat om de wijze waarop wij mensen bij een afscheid begeleiden, is er terugkijkend op de afgelopen 25 jaar, voor ons nagenoeg niets veranderd. Met dezelfde drijfveren, kernwaarden en betrokkenheid als waarmee Gea 25 jaar geleden haar uitvaartbegeleiding begon, zijn wij verder gegaan.”
Het team van Uitvaartverzorging Nanninga hoopt op een grote opkomst en benadrukt dat iedereen op zaterdag 8 oktober vanaf 10.00 uur van harte welkom is aan de Hortensiastraat 50 in Wolvega.