Update werkwijze uitvaartverzorging Nanninga i.v.m. Coronavirus

 

In verband met de maatregelen die zijn afgekondigd door het ministerie van VWS om het Coronavirus te beperken, volgen wij de richtlijnen en adviezen op die zijn afgegeven door o.a. het RIVM en brancheverenigingen. Deze maatregelen gelden voorlopig tot en met dinsdag 30 juni.

Bij het melden van een overlijden zullen wij u onder andere vragen of er bij de naaste familieleden mensen zijn die koorts hebben, of zich grieperig voelen of die verkouden zijn of veel hoesten en/of niezen. Deze vragen zijn van belang voor de wijze waarop wij samen met u de uitvaart gaan verzorgen.

Uitvaartplechtigheid, condoleance en rouwbezoek
Op last van het RIVM:

  • mogen uitvaartplechtigheden in uitvaartcentra, crematoria of begraafplaats uit niet meer dan 30 personen bestaan.
  • gelden voor rouwbezoek en condoleancebezoek dezelfde restricties.
  • wordt van de aanwezigen gevraagd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te nemen.

Deze richtlijn volgen wij en geldt voorlopig tot en met dinsdag 30 juni 2020.

Condoleren
Niets is waardevoller dan elkaar steun te betuigen, bijvoorbeeld door te omhelzen, bij het verlies van een dierbare. Door het coronavirus zijn maatregelen afgekondigd dat we, ter bescherming van onze gezondheid, geen handen meer schudden en dat we het sociale en fysieke contact tot het minimum moeten beperken.

Een respectvol alternatief voor handen schudden
Uw hand op uw hart leggen en uw condoleance uitspreken.
Ook het Namasté gebaar is tegenwoordig een mooi geaccepteerd gebaar om uw medeleven te uiten.

Ook de algemene gedragsregel geldt: blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen.