Ons uitvaartcentrum

Ons uitvaartcentrum

_MG_8898

In het najaar van 2012 heeft het familiebedrijf Nanninga haar stijlvolle uitvaartcentrum aan de Hortensiastraat in Wolvega – grenzend aan de Algemene Begraafplaats – geopend. Het uitvaartcentrum bevindt zich in een rustige en groene omgeving. De grote ramen in het gebouw bieden een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. De grote zaal– die ook voor kleinere groepen geschikt te maken is – biedt plaats aan ongeveer tweehonderd mensen (waarvan 120 zitplaatsen).

Ook voor crematieplechtigheden
Ook voor crematieplechtigheden kunt u bij Uitvaartverzorging Nanninga vertrouwen op een waardig en tot in de puntjes verzorgde plechtigheid. Desgewenst kunnen naasten na afloop van de plechtigheid de overledene op zijn/haar laatste reis naar het crematorium begeleiden, om zich daarna weer bij de genodigden in het uitvaartcentrum te voegen. Vervolgens kan hier in alle rust en onder het genot van een kopje koffie worden nagepraat.

 
Rouwkamers
Het uitvaartcentrum beschikt over drie verschillende rouwkamers. Via de familiekamer – waar u desgewenst genodigden kunt ontvangen en/of een kopje koffie kunt drinken – kunt u de rouwkamer betreden. Elke rouwkamer heeft zijn eigen stijl. Behalve dat nabestaanden op deze manier voor een rouwkamer kunnen kiezen die het beste bij de overledene past, zijn zij er ook vrij in om de kamer verder naar eigen wens in te richten. Bijvoorbeeld door de favoriete stoel van de overledene in de kamer neer te zetten of diens lievelingsschilderij op te hangen. Met een eigen sleutel is het mogelijk om de overledene op elk gewenst moment – 24 uur per dag – te bezoeken.

Familiekamer
Familie van de overledene krijgen een eigen sleutel waarmee zij op eigen gelegenheid via de zijingang van het uitvaartcentrum op elk gewenst moment bij de overledene kunnen zijn. Via deze zijingang voor familieleden komt u uit op de  familiekamer,  waaraan de  rouwkamers  grenzen. In de familiekamer staat de koffie of thee altijd voor u klaar. Voor de kleintjes – die zich in de speelhoek kunnen vermaken – is er limonade.