Vacature uitvaartbegeleider

 

 

Uitvaartverzorging Nanninga gevestigd in Wolvega is een familiebedrijf dat in 1997 is opgericht. Oprechte aandacht en persoonlijke begeleiding staan hoog in het vaandel. Wij zijn voor Wolvega en omstreken op zoek naar een integere uitvaartbegeleider.

Als uitvaartbegeleider bespreekt, organiseert en begeleidt u samen met de nabestaanden wat hun wensen zijn in steeds weer wisselende omstandigheden en werkomgevingen. Wij denken aan een medewerker die flexibel inzetbaar is en onregelmatig werken niet als een bezwaar ziet. Die naar nabestaanden toe ten allen tijde rust uitstraalt zodat zij ervaren dat u oprecht geïnteresseerd bent en er tijd en aandacht voor hen is.

Bekijk de volledige beschrijving van de vacature.

Solliciteren?

Uw schriftelijke sollicitatie, voorzien van een CV, voor 5 juli a.s. richten aan:

Uitvaartverzorging Nanninga
t.a.v. mevrouw M.L. Oosterhoff-Nanninga
Hortensiastraat 50
8471 KK Wolvega

of stuur deze per email aan info@uitvaartverzorgingnanninga.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Open dag 2022

Open Dag 2022

Vrijdag 7 oktober 2022 bestaat Uitvaartverzorging Nanninga 25 jaar.
Een maand later is het 10 jaar geleden dat het uitvaartcentrum aan de Hortensiastraat officieel is geopend.

“Een mijlpaal waar wij bij stilstaan met een jubileumboekje dat op dinsdag 27 september huis aan huis in Weststellingwerf wordt verspreid”, aldus Laurita Nanninga, dochter van oprichtster Gea Nanninga. “Dit jubileumboekje is een bewaarboekje waarin wij iets over onszelf vertellen, maar ook vooral een boekje waarin wij iets vertellen over rouw, verdriet, afscheid en troost en hoe u daarmee om kan gaan. Daarnaast treft u in dit boekje praktische informatie aan over wat er komt kijken bij een uitvaart. Wij hopen met dit bewaarboekje een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken van de dood en alles daaromheen.”
Ook staat het gehele team van uitvaartverzorging Nanninga stil bij het jubileumjaar. Op zaterdag 8 oktober organiseren zij een open dag in het uitvaartcentrum gelegen naast de Algemene Begraafplaats van Wolvega, die om 10.00 uur officieel geopend wordt. Er wordt een interessante  wandeling georganiseerd op de Algemene Begraafplaats. In de ochtend en in de middag is er een lezing over “Rouw door de tijd heen” verzorgd door Marinus van den Berg. Marinus van den Berg is pastor/geestelijk verzorger met emeritaat en heeft veel mensen begeleid op het gebeid van sterven, verlies en ziekte. Hij heeft tientallen boeken geschreven over afscheid, rouw, verlies en zorg. De lezing en de wandeling wordt afgewisseld met een informatiemarkt en muziek in het uitvaartcentrum. Ook aan kinderen wordt gedacht. Zij kunnen meedoen aan een speurtocht. “Als het gaat om de wijze waarop wij mensen bij een afscheid begeleiden, is er terugkijkend op de afgelopen 25 jaar, voor ons nagenoeg niets veranderd. Met dezelfde drijfveren, kernwaarden en betrokkenheid als waarmee Gea 25 jaar geleden haar uitvaartbegeleiding begon, zijn wij verder gegaan.”
Het team van Uitvaartverzorging Nanninga hoopt op een grote opkomst en benadrukt dat iedereen op zaterdag 8 oktober vanaf 10.00 uur van harte welkom is aan de Hortensiastraat 50 in Wolvega.

Uitvaartcentrum Nanninga in vogelvlucht

Uitvaartcentrum Nanninga in vogelvlucht

Ons uitvaartcentrum laten we graag zien, daarom hebben we ons uitvaartcentrum op een bijzondere manier in beeld laten brengen. De prachtige drone-beelden hebben een uniek filmpje opgeleverd dat wij graag met u delen. Liever ons uitvaartcentrum met beide benen op de grond en een kop koffie in de hand bekijken? Elke werkdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur bent u van harte welkom om bij ons binnen te lopen aan de Hortensiastraat 50 in Wolvega. Als u er zeker van wilt zijn dat er op dat moment geen plechtigheid plaatsvindt, kunt u ons vooraf altijd even bellen. Wees welkom!

4 november 2017 open dag uitvaartcentrum Nanninga

Zaterdag 4 november 2017 

 

Op zaterdag 4 november 2017 verwelkomen de medewerkers van Uitvaartverzorging Nanninga u graag tijdens de open dag. Vanaf 10 uur staat de koffie voor u klaar en kunt u nader met ons kennismaken of rondkijken in ons uitvaartcentrum.

Klinisch psycholoog Manu Keirse komt op deze dag een lezing verzorgen. Hij is dé specialist op het gebied van rouwverwerking en verdriet en auteur van verschillende boeken die betrekking hebben op deze onderwerpen. Zijn boek ‘vingerafdruk van verdriet’ delen wij al met nabestaanden en we zijn trots dat hij nu persoonlijk in ons uitvaartcentrum komt!

Tijdens onze open dag leiden we u graag rond en daarnaast vertellen wij u graag meer over het uitvaartfonds dat net gelanceerd is. Tevens kunt u zich laten informeren en/of adviseren over het uitvaartregister, het wensenformulier, rouwdrukwerk en het vingerafdruk-sieraad. Uiteraard kunt u hiervoor ook een afspraak met ons maken.

Opgave voor de lezing is niet noodzakelijk maar wel wenselijk.

Graag zien wij u op 4 november!
Locatie: 
Uitvaartcentrum Nanninga, Hortensiastraat 50 te Wolvega.

Aanmelden lezing: 
Opgave voor de lezing van Manu Keirse via info@uitvaartverzorgingnanninga.nl  o.v.v.
naam, woonplaats en aantal personen of telefonisch via 0561-613240.

 

 

 

Ingeschrevenen Uitvaartregister Nanninga bezoeken crematorium “Andringastate” te Marsum

Ingeschrevenen Uitvaartregister Nanninga bezoeken crematorium “Andringastate” te Marsum

 

Wolvega, april 2017

Ingeschrevenen Uitvaartregister Nanninga bezoeken crematorium “Andringastate” te Marsum

Als team van Uitvaartverzorging Nanninga organiseerden we 11 april voor ingeschrevenen van het uitvaartregister een rondleiding in crematorium “Andringastate” te Marsum. Na in Uitvaartcentrum Nanninga een kopje soep en een broodje met elkaar gegeten te hebben vertrokken we gezamenlijk naar dit crematorium wat gelegen is op een unieke en sfeervolle locatie met uitzicht over de Friese landerijen. De mogelijkheden van het crematorium werden gepresenteerd en we konden een kijkje achter de schermen nemen. Na afloop werd onder het genot van een drankje nog druk nagepraat alvorens we naar Wolvega terugkeerden. We kunnen terugkijken op een waardevolle avond.

Eerste stenen gelegd op gedenkheuvel uitvaartverzorging Nanninga

gedenkheuvel-3

Waar het liefste bezit een herinnering wordt

 

Gedenkheuvel: tastbare herinneringen aan dierbaren

De wens om meer voor nabestaanden te betekenen heeft bij Uitvaartverzorging Nanninga geresulteerd in een gedenkheuvel. Nabestaanden kunnen hier – ter herinnering aan hun dierbare –  een steen plaatsen. De eerste stenen zijn afgelopen vrijdag tijdens de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst gelegd.

“Een begrafenis of crematie is een belangrijk onderdeel van het afscheid. Maar afscheid nemen van een dierbare omvat zoveel meer.” Aldus Laurita Nanninga van het gelijknamige uitvaartcentrum. “Wij vinden het belangrijk om ook in de periode na de plechtigheid nabestaanden te begeleiden in hun rouwproces. Dat is één van de redenen waarom we in 2015 zijn gestart met het houden van een herdenkingsavond. Op deze avond nodigen we alle families uit die wij dat jaar hebben begeleid bij het afscheid nemen van hun dierbare. De positieve reacties hierop maakte dat we ons afvroegen of we niet nog meer konden doen. Al snel ontstond het idee van de gedenkheuvel, waar nabestaanden een steen of kei kunnen plaatsen. Dit kan onderdeel uitmaken van de plechtigheid, maar dit mag ook op een later moment in besloten kring of juist in de gezamenlijkheid met andere nabestaanden tijdens onze jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst.“

Zaterdag 23 april Rondleiding op Natuurbegraafplaats Friesland

Flyer natuurbegraafplaats jpg -bijgesneden

Wolvega, april 2016

Via deze weg willen wij u graag uitnodigingen voor een rondleiding op Natuurbegraafplaats Friesland te Nieuwehorne. Op zaterdag 23 april organiseren wij op de eerste natuurbegraafplaats van Friesland voor geïnteresseerden een rondleiding.

Om 10.00 uur rijden we gezamenlijk vanaf ons uitvaartcentrum aan de Hortensiastraat 50 te Wolvega naar Nieuwehorne. De rondleiding zal aanvangen om 10.30 uur en wordt verzorgd door de heer Ab Middelkoop. Hij zal ons alles vertellen over de mogelijkheden van begraven worden midden in de natuur. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen tijdens de rondleiding. Na het bezoek aan de natuurbegraafplaats rijden we rond 12.00 uur terug naar ons uitvaartcentrum in Wolvega. Hier is onder het genot van een kopje koffie gelegenheid om na te praten.

Wanneer u wilt deelnemen aan deze rondleiding dan ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk maandag 18 april a.s.

Aanmelden kan via e-mail: info@uitvaartverzorgingnanninga.nl  of via telefoon 0561-613240

Tip: wij raden u aan stevig schoeisel te dragen.

Indien u niet over eigen vervoer beschikt, dan vernemen wij dat graag  zodat wij dat voor u kunnen regelen.

Graag tot ziens op zaterdag 23 april!

Het team van uitvaartverzorging Nanninga

Nieuw: uitvaartregister (gratis lidmaatschap)


Uitvaartverzorging Nanninga heeft een uitvaartregister in het leven geroepen. Tijdens de open dag – die op zaterdag 7 november plaatsvindt – kunnen geïnteresseerden zich gratis inschrijven.

“We kregen steeds vaker de vraag van mensen of ze lid konden worden van ons. Aan die behoefte willen we graag voldoen”, legt Laurita Nanninga de lancering van het uitvaartregister uit. “Bovendien kunnen we op deze manier leden uitnodigen voor bijeenkomsten, interessante lezingen, herdenkingsdiensten en dergelijke. Lid worden is gratis en schept geen verplichtingen”, aldus Laurita Nanninga, dochter van oprichtster Gea Nanninga. “Voor leden die ervoor kiezen om hun uitvaart door Nanninga Uitvaartverzorging te laten verzorgen, is er een extra ledenvoordeel. Zij ontvangen een korting van € 150,- op de uiteindelijke factuur.”

Geïnteresseerden die niet bij de open dag aanwezig kunnen zijn en die zich toch graag willen inschrijven, kunnen zich uiteraard op een ander moment gratis laten inschrijven. Als u ons even belt of een e-mailtje stuurt, kunnen we hiervoor een afspraak maken.

Uitvaartverzorging Nanninga in the spotlight bij RTL 4

Uitvaartverzorging Nanninga in the spotlight bij RTL 4

persbericht

Wolvega – Het televisieprogramma Lifestyle Xperience van RTL 4 besteedt in mei aandacht aan uitvaarten en alles wat daarbij komt kijken. Ook trends komen aan bod. Van een standaard uitvaart is eigenlijk allang geen sprake meer. Zeker niet bij Uitvaartverzorging Nanninga, vandaar dat de programmamakers juist dit Wolvegaaster familiebedrijf benaderden om mee te werken aan dit televisieprogramma dat op zondag 17 mei wordt uitgezonden.

Een beetje verbaasd waren ze wel, toen RTL 4 aan de telefoon hing met de vraag of ze wilden meewerken aan een televisieprogramma over uitvaarten, geeft Laurita Nanninga toe. “Maar toen ze uitlegden dat hun doel was om de sobere en donkere sfeer rondom dit onderwerp weg te nemen, besloten we meteen om onze medewerking te verlenen. Dat is namelijk iets dat wij zelf ook erg belangrijk vinden”, legt de jongste dochter van Gea Nanninga uit.

Invulling geven aan wensen
“Natuurlijk gaat afscheid gepaard met verdriet, maar een afscheid heeft ook heel veel mooie kanten. Vooral wanneer nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbare op een manier zoals die past bij die persoon. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om invulling te geven aan de wensen van de overledene en diens nabestaanden. Aangezien wij onder meer over een eigen uitvaartcentrum beschikken, kunnen wij de uitvaart vaak geheel naar eigen wens verzorgen. Natuurlijk zijn er wel enige beperkingen en restricties waar wij ons aan moeten houden, maar er is – tegenwoordig nog veel meer dan vroeger – heel veel mogelijk. Wij zagen dit programma als een mooie kans om dat over te brengen”, aldus Laurita Nanninga, die in de uitzending namens het familiebedrijf het woord doet.

Het betreffende fragment kunt u hieronder bekijken

De opnamen zijn eind april gemaakt. De betreffende aflevering wordt op zondag 17 mei om 14:20 uur uitgezonden op RTL 4 en wordt zaterdag 23 mei om 15:10 uur herhaald op RTL5. De aflevering is ook terug te zien op RTL uitzending gemist.